Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förmiddagens höjdpunkt när det kom till tiokampen var Marcus Nilssons personliga rekord i stav med 5.20. Efter att ha hoppat 5.17 på SM ökade Marcus på med ytterligare tre centimeter i München.
 
Precis som på OS i fjol hade Sverige tre killar på 3000 meter hinder till EM. Den av de tre som lyckades bäst var Emil Blomberg som på tid kunde avancera till hinderfinalen som avgörs på fredag.
 
På förhand var gångaren Perseus Karlström en av Sveriges största medaljhopp under EM efter dubbla VM-medaljer på Eugene. Tyvärr tvingades Perseus bryta 35-kilometersloppet drygt halvvägs på grund av magproblem.
 
Andra dagens förmiddagspass bjöd framför allt på försöks- och kvaltävlingar, två som tog sig vidare till final var Khaddi Sagnia i längd och Hanna Hermansson på 1500 meter.
 
Sverige hade liksom på VM två tjejer i kulfinal på EM och båda lyckades höja sig från morgonens kval. Fanny Roos gjorde sin bästa mästerskapsfinal utomhus placeringsmässigt när hon slutade fyra.
 
I måndags drog EM i gång i München dit svenska landslaget åkt med en bred trupp med fantastiska förutsättningar till fina resultat och många medaljer. Under fredagen kommer Svensk Friidrott att arrangera en supportersamling.
 
Våra två svenska tiokampare avslutade den första dagen med höjd och 400 meter. Marcus Nilsson fortsatte att sätta årsbästa i alla grenar och inför andra dagen ligger han 73 poäng före sin bästa serie.
 
Det blev en nervös väntan i Jesper Hellström som var på den tolfte och sista finalplatsen när en hoppare återstod i trestegskvalet. Finländaren Simo Lipsanen lyckades inte öka och Hellström kunde ta sig till final i sitt första mästerskap utomhus.
 
Flera svenskar vidare i sina kval och försök under måndagen. Mest av alla kvalsvenskar imponerade Thobias Montler som bara behövde ett hopp för att ta sig till final. Och tiokamparna har öppnat stabilt.
 
Det fanns höga förväntningar på Samuel Tsegay inför maratonloppet i EM, men det avslutades i stället med ett brutet lopp. Övriga åtta svenskar som startade tog sig dock i mål.
 

Äntligen EM!

(2022-08-15 09:02)
I dag klockan 10.00 går startskottet för EM i München! Häng med!
 
RM i OCR Sprint avgjordes under söndagen på Backamo lägerplats utanför Ljungskile och på herrsidan blev det guld till arrangörsklubben Hälle IF.
 
På måndag inleds friidrotts-EM i München och här kan du ta del av SVT Sports sändningstider.
 
Moa Hjelmer har fått halsfluss och riskerar att missa EM. Det innebär att det svenska laget på korta stafetten kan få klara sig utan Spårvägen-sprintern.
 

Inget EM för Meraf Bahta

(2022-08-12 16:13)
Meraf Bahta avstår EM. Ullevilöparen som haft skadebekymmer känner inte att hon är där hon vill vara formmässigt. ”Tråkigt besked såklart, men samtidigt förståeligt om Meraf känner att formen inte är där”, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.
 

Visa sidan som:

Mobilanpassad

Normal

 

Värmlands Friidrott

 

Våra sponsorer

 

 

David

 

 

TryggoSaker

 

 

Postadress:
Karlskoga FIF - Friidrott
"SAKNAS använd info@karlskogafriidrott.se "
69125 Karlskoga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@karlskogafriidr...

Se all info